Lietuvos odontologų labdaros ir paramos fondas minėjo antrąsias veiklos metines

 
Rudeniškai šiltą 2019 m. spalio 11 d. vakarą Lietuvos odontologų labdaros ir paramos fondas minėjo antrųjų veiklos metinių sukaktį. Svarbiausias Fondo tikslas – neatlygintinai teikti odontologinę pagalbą, dėl finansinių ar kitų sudėtingų aplinkybių negalintiems tokių paslaugų gauti asmenims. Fondo vadovė Dalia Sakalauskaitė-Babravičė šventės svečius pakvietė susitikti Arkangelo meno ir konferencijų centre Vilniuje.
 
Renginyje sveikinimo žodį sakė Lietuvos odontologų labdaros ir paramos fondo valdybos pirmininkas Gintautas Gumbelevičius. Jis nuoširdžiai dėkojo odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigoms, kurios įsitraukė į Fondo veiklą bei pasidžiaugė, kad tokių įstaigų vis daugėja. Kartu daugėja ir laimingų žmonių, kurių gyvenimo kokybė gerėja, nes jie vėl gali kramtyti, šypsotis, bendrauti.
 
 
Į renginį buvo pakviesta pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. Šventės svečiams ji priminė Lietuvos Respublikos himno eilutę apie didvyrius ir patikino, kad taikos metu didvyriai yra būtent tokie žmonės, kaip Fondui talkinantys gydytojai, padedantys keisti kitų gyvenimą. Ji susirinkusiems šventės dalyviams palinkėjo ir toliau eiti gerumo keliu. Suteikti galimybę gyventi pilnavertį gyvenimą labai kilnu, o šio Fondo dalyviai tą daro tiesiogiai – gydydami dantis. D. Nausėdienė palinkėjo Fondui sėkmės vykdant tokią kilnią veiklą.
 
Vėliau į sceną buvo pakviesta septynių vaikų mama Daina, kuri, besirūpindama vaikais, vis nekreipė dėmesio į savo poreikius ir prarado savo dantis. Ji nuoširdžiai išsakė padėką savo ir visų kitų, Fondo globojamų pacientų vardu, už galimybę vėl turėti gražią šypseną ir galimybę kramtyti.
 
Lietuvos odontologų labdaros ir paramos fondo direktorė Dalia Sakalauskaitė-Babravičė dėkojo svečiams atvykusiems į renginį. Ji papasakojo jautrias istorijas, ir kaip Fondo veikla keičia žmonių gyvenimus. Žmonių gyvenimo kokybė keičiasi, kai jie gali pasirinkti maistą, kurio jie nori, o ne kurį gali sukramtyti, kai gali vėl pasitikėti savimi ir kalbėti su žmonėmis nesidengdami burnos, kai gali drąsiai šypsotis, dainuoti ir bendrauti nebijodami patirti gėdos dėl savo išvaizdos. Fondo dėka ne tik jie, bet ir jų artimieji jaučiasi labai laimingi. D. Sakalauskaitė-Babravičė sakė, kad nors Fondo nariai gydo dantis – bet iš tikrųjų išgyja širdys. Ji pasidžiaugė, kad jau yra daugiau kaip 150 asmenų, kurie pasinaudojo Fondo teikiama pagalba, o įstaigų, įsitraukusių į fondo veiklą visoje Lietuvoje – per 30. 
 
C-Tech Implant atstovė Viktorija Krasaitienė informavo, kad dantų implantų gamintojai Fondo veiklai skyrė dantų implantų, kurie bus sudėti Fondo atrinktiems asmenims.
 
 
LR Odontologų rūmų tarybos pirmininko pavaduotoja Rima Adomaitienė pasveikino šventės šeimininkus ir palinkėjo, kad jų vykdoma veikla ir toliau darytų žmones laimingus.
 
Susirinkusius dalyvius linksmino G. Leškevičius ir A. Noviko vadovaujamas vaikų džiazo kolektyvas “Color jazz“.
 
Lietuvos odontologų labdaros fondas buvo įkurtas 2017 m. Fondo atsiradimą inicijavo keletas profesionalų, siekiančių telkti gydytojų ir kitų specialistų bendruomenę ir profesionaliai teikti nemokamą pagalbą jos reikalingiems, tačiau dėl sudėtingų aplinkybių negalintiems gauti asmenims. Odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigos yra kviečiamos įsitraukti į Fondo veiklą. Daugiau informacijos galima rasti: http://www.odontologufondas.lt/lt/

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.