LR Odontologų rūmų Panevėžio teritorinio skyriaus konferencija

 
LR Odontologų rūmų Panevėžio teritorinis skyrius 2019 m. spalio mėn. 26 d. organizavo profesinio tobulinimo renginį savo nariams. 
Renginio pradžioje teritorinio skyriaus vadovas Vytautas Bosas pateikė informaciją apie Rūmuose svarstomus klausimus, rengiamą kokybės vadovą, pristatė artėjančius renginius. Taip pat informavo susirinkusiuosius, kad 2020 m. vasario 8 d. Odontologo dienos renginys vyks Panevėžyje ir pakvietė prisiminti aktyvius skyriaus narius bei siūlyti kandidatus nominacijoms gauti.
 
 
Toliau renginyje pranešimą skaitė VšĮ Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Infekcijų kontrolės skyriaus vedėja Ieva Kisielienė, kuri aptarė darbo vietoje patiriamas mikrotraumas, jų sukeliamą riziką sveikatai, priminė dokumentus, kuriuos svarbu pildyti susižeidus darbo vietoje, patarė, kokia pagalba turi būti suteikta susižeidus. Be to paskaitoje buvo priminti ir kiti infekcijų kontrolės laikymosi ypatumai.
 
 
 Pranešimą „Visaverčio gyvenimo būdo strategijos“ pristatė gyd. dietologė, dr. Rūta Petereit, kuri yra Lietuvos dietologų draugijos prezidentė. Paskaitoje ji aptarė, kaip pasirūpinti savimi, kaip suderinti organizmo sistemas, paminėjo populiariausias dietas ir jų galimą žalą. Paskaitoje buvo akcentuojamos mitybos įpročių ir rekomendacijų laikymosi strategijos, pateikta pavyzdžių, kaip pasirinkti sveikatai naudingus maisto produktus.
 
 
Gyd. endodontologė Daiva Sabaliauskienė skaitė paskaitą, kurios tema „Pulpitas. Ką turėtume žinoti ir kokią gydymo taktiką pasirinkti?“. Lektorė akcentavo, kad pulpos-dentino kompleksas turi didelį potencialą regeneruoti, todėl gydymo metu svarbu taikyti minimalios invazijos endodontiją bei išlaikyti gyvybingus audinius kuo ilgiau. Paskaitos metu aptarė pulpito klasifikaciją pagal pulpos histologinę būklę, pakomentavo gydymo taktiką. Paskaitoje buvo pristatomi klinikiniai atvejai, aptariami diagnostikos etapai, pokalbio su pacientu svarba. Gydytoja D. Sabaliauskienė patarė, kad labai svarbu neskubėti pradėti pergydymo, kartais prireikia ir kitų sričių specialistų - neurologo, otorinolaringologo - konsultacijų. 
 
 
Paskaitą „Kompozitais atstatytų paviršių galutinė apdaila. Priežiūra ir palaikomasis gydymas“ vedė gyd. odontologas dr. Povilas Kalesinskas. Jis pristatė koferdamo sistemos naudojimo svarbą, priminė surišiklių sudėtį bei naudojimo ypatumus, palygino kompozitų savybes, skirtas dentinui ar emaliui atkurti, aptarė pagrindinius estetikos kriterijus siekiant gerų gydymo rezultatų. 
 
Paskaitos metu  apibendrinti skirtingų kompozitų grupių privalumai, leidžiantys  pasiekti optimalių ir ilgalaikių rezultatų. Pataisos ilgalaikėje perspektyvoje – neišvengiamos, todėl būtina atsakyti į klausimus „kaip, su kuo ir kada?“. Lektorius pasidalino savo patirtimi kokiomis priemonėmis greitai, minimaliomis sąnaudomis galutinai suformuoti ir nupoliruoti atkurtus kompozitu paviršius. Atkreipė dėmesį, kad atliekant priežiūrą, dažnu atveju tai yra profesionalios burnos higienos dalis. Todėl būtina šių subtilybių apmokyti ir klinikoje dirbančius burnos higienistus. Juk palaikomasis gydymas yra esminis šiai restauracijų grupei siekiant ilgalaikio ir estetiško rezultato.
 
LR Odontologų rūmų Panevėžio teritorinio skyriaus vadovas Vytautas Bosas

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.